Lätt att låna, dyrt att betala!

Vad tycker ni om lån?
Har ni själva tagit något lån, smslån eller har ni kanske några tips och dela med er av?
Förr i tiden kunde det vara tämligen svårt att få låna pengar. Idag är det enklare. Hur mycket pengar du får låna avgörs av hur mycket du tjänar. I vissa fall vill banken ha en säkerhet eller en borgensman. En borgensman är en person som tar ansvaret för lånet ifall du skulle bli oförmögen att betala tillbaka den aktuella summan i tid. Men att ta ett lån på 2000 kronor är smidigt. Du kan låna 2000 kronor direkt via din mobil. Det kallas för smslån.
Vad tycker ni egentligen om sms lån?
Sms lån kan göra utan att dem behöver bedöma någonting, man bara skickar in ett sms och sedan får ett par tusenlappar på sitt konto några minuter senare.
Jag tycker att tillgängligheten är för enkel, vem som helst får låna pengar även fast han eller hon kan ha betalningsanmärkningar; och det löper en stor risk att dessa personer inte kan betala tillbaks det de lånat.
Hamnar man i en skuldcirkel medför det flera negativa påföljder; det blir t.ex svårt att köpa sig en bostad, du kan bli beroende osv osv.

Personligen tycker jagatt man inte ska hålla på med lån, det blir en ond cirkel dvs varje gång man hamnar i knipa och inte har pengar så vill man låna (man kan låna av folk också) istället för att ta itu med det verkliga problemet! Man blir osjälvständig på något sätt och beroende. Hur länge ska man låna? Och hur ska man betala tillbaks? För vissa människor är det omöjligt att betala tillbaks.

Det positiva med lån är att du kan låna vid alla slags tillfällen, då du verkligen är i behov av pengar!
Du kanske måste ta dig utomlands, köpa en bil, etc.
Om man har velat ha någonting väldigt länge och inte lyckats spara ihop nog med pengar för att kunna köpa det direkt så kan ett lån vara en smart lösning.


blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>