Fem saker du inte bör göra under en dejt!

1, Fiska inte efter bekräftelse.
2, Duscha inte killen i bekräftelse.
3, Mosa inte på massa skvaller.
4, Avbryt inte folk när de precis börjat på en mening.
5. Var inte en bitterfitta när du blir dumpad.

1, Fiska inte efter bekräftelse.
Att söka bekräftelse är vanligt beteende både hos killar och tjejer, denna damen jag träffade körde någon typ av non-stop kavalkad av bekräftelsesökning. Inte så speciellt grova bekräftelsesökningar, utan mer av den mildare varianten, men just mängden var det som gjorde det oumbärligt… sammanfattningsvis så vill jag uppmana, ställ inte frågor om hur killen uppfattar dig eller det du gör eller gjort. Några exempel kan vara ”Vad tycker du om min inredning?”, ”Gillar du min parfym?”, ”Är det okej om jag har mysbrallor på mig?”, ”Tycker du jag gjorde fel?”.

Jag vet att mycke av det är kul/skönt att få svar på så man slipper oroa sig för att man inte är uppskattad, men frågorna i sig gör faktiskt mer skada än nytta i längden då man utstrålar osäkerhet. Något jag lärt mig som jag kan rekomendera, är att om man inte söker bekräftelse, så kommer den i allt större grad ges till än spontant.

2, Duscha inte killen i bekräftelse.
Detta är närbesläktat med förra punkten- Överlag, spänningen i attraktion finns i att man inte vet vad den andra personen känner. Att på löpande band tala om hur mycket man uppskattar en person är ett effektivt sätt att få denna att känna sig uppskattad, men samtidigt också ett effektivt sätt att få personen att veta vart den har dig, varpå spänningen försvinner. Och kombinerar du detta med förra punkten, så demonstrerar du ett lägre värde, är du tillräckligt ihärdig så kommer du också lyckas övertyga killen om att du faktiskt har ett lägre värde. Detta är inte öppet för debatt och motargumentation, har du demonstrerat lägre värde, så kan du inte argumentera tillbaka det. Detta pga att den del av hjärnan som har hand om känslor och värdesättning inte är speciellt bra på att kommunicera med den delen vi resonerar med. Som alla människor som är hopplöst förälskade i någon som behandlar dem som skit, kan intyga om.

3, Mosa inte på massa skvaller.
Det finns typiska beteenden för killar, och det finns typiska beteenden för tjejer. Inte de att alla killar är homofober som gillar att meka bilar och inte heller så att alla tjejer skvallrar och snackar skit. Men överlag, är du sådan som skvallrar, vädra detta informationsflöde med dina tjejkompisar. Skulle gissa att det är väldigt få killar som tycker skvaller är beundransvärt, speciellt inte när det gäller personer killen inte vet vilka de är. Skvaller och skitsnack är inte beundransvärt nånstans, och få killar som finner det spännande, skulle gissa att det är tvärt om. Att umgås med någon som tycks skvallra om alla med alla, så är det lätt att få för sig att man själv kommer hamna i munläders-repotuaren tids nog. Väldigt oattraktivt beteende.

4, Avbryt inte folk när de precis börjat på en mening.
Kanske är vanligt hos tjejer att de fyller i varandras meningar, då informationsflödet kanske inte är det viktiga, utan snarare att man vill visa en viss typ av social samklang. Killar i regel är mer ”praktiskt” lagda och fyller oftast bara i om nån har svårt att hitta nått enstaka ord varpå det brukar bli en liten paus på några sekunder i kommunikationen. Det är ingen tävling om vem som talar varken mest eller fortast och bland de sista känslor du vill väcka hos en potensiell partner är irritation.

 

5. Var inte en bitterfitta när du blir dumpad.
Inte för att jag tror jag kommer bli sugen på den där damen igen, som jag just dejtade. Men att börja idiotförklara och bråka bara för att man blir dumpad är ett tydlig indikation på att man har lite personlig mognad att arbeta på. Om du stillsamt och lugnt visar förståelse och accepterar att det inte alltid klickar, så är chansen större att en velig kille återkommer en annan gång, varpå du har en ny chans att sätta värde på dig själv.

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>